Allt med belysning

Nya led extraljus på fordonet

Mitt yrke innebär tunga lyft och en vilja att se möjligheten i det mest oformbara av material: sten. Jag arbetar som stenhuggare – ett klassiskt yrke som för tankarna till att under övervakning hugga stora stenblock till grus med hjälp av en hacka. Som tur är har har utrustningen förbättrats sedan dess, och idag sköts en stor del av stenhuggandet i fabrik. När jag är ute på jobb så använder jag mig av min traktor tillsammans med kran och släp. I och med att jag åker på fler jobb på uppdrag från privatkund, så har jag nu bestämt mig för att köpa till nya led extraljus till min Dodge Ram. Det finns få saker som är så skrämmande som att inte synas ordentligt under arbetet, i synnerhet under höst och vinter. Jag är väldigt säkerhetsmedveten och tänkte sätta fast tre eller alternativt fyra stycken led extraljus av märket Seeker, och hoppas på önskat resultat.

Utöver det har jag även funderingar på att låta min Pickup få sig något av ett uppsving med snygga positionsljus. Dock är jag lite osäker på vad jag ska välja men får höra med Ljusgiganten som är den butik jag beställde extraljusen ifrån. Det får bli ett litet senare projekt, och tillräckligt med lampor är enligt mig omöjligt att uppnå. Jag tror att jag skulle behöva en guide för att kunna reda ut vilka markörljus som passar men egentligen är det lättare att ringa kundtjänsten och fråga.

En viktig anmärkning är att extraljusen jag monterade är E-Godkända vilket gör att jag kan korsa gränsen mot Norge utan att orolig för att bli stoppad vid en kontroll. Det kan tyckas onödigt för de flesta läsare men detta är en viktig detalj om du tänkt köra utanför landets gränser.

 

Om du är nyfiken på hur lamporna lyser så bör du kolla på video demonstrationen: